Svetaktivit.sk | Svetoutdoor.sk | Vozimesa.sk | Svetcestovatela.sk | Stramag.sk | Extravagante.sk

pondelok, 20 mája, 2024

Česko-slovenské vianočné filmy, stále živé v našich srdciach

-

Vianočné obdobie je čas, keď sa obrazovky televízorov a kiná plnia teplými príbehmi, ktoré nám prinášajú radostné sviatočné chvíle. V česko-slovenskom kultúrnom priestore existuje bohatá tradícia vianočných filmov, ktoré sa stali skutočnými pokladmi a stále žijú v našich srdciach. Pozrime sa na niekoľko týchto nezabudnuteľných diel, ktoré nám vytvárajú vianočnú atmosféru rok čo rok.

1. „Tri Oríšky pro Popelku“ (1973)

Tento český klenot sa stal neodmysliteľnou súčasťou vianočných tradícií. Adaptácia populárnej rozprávky o Popelke sa vyznačuje pôvabom, kvalitným príbehom a nádhernou vianočnou atmosférou. Obľúbené postavy, ako princezná Popelka a princ, spolu s vianočným zázrakom, vytvárajú film, ktorý sa stále teší obľube u všetkých generácií.

2. „S čerty nejsou žerty“ (1984)

Český film „S čerty nejsou žerty“ prináša do vianočnej ponuky komický príbeh, kde sa postava pána Čerta snaží narušiť vianočné plány. Vtipné situácie a kvalitné herecké výkony robia z tohto filmu výbornú voľbu pre tých, ktorí hľadajú kombináciu humoru a vianočnej atmosféry.

3. „Perinbaba“ (1985)

Slovenský film „Perinbaba“, inšpirovaný slovenskými ľudovými príbehmi, prináša do vianočnej krajiny rozprávkovú atmosféru. Príbeh o dobrej čarodejnici Perinbabe a mladom princovi spolu s nádhernou hudbou tvoria výnimočný zážitok, ktorý si divák ponechá v srdci.

4. „Anděl Páně“ (2005)

„Anděl Páně“ je český vianočný film, ktorý sa stal modernou klasikou. Príbeh o anjelovi, ktorý prichádza na Zem, aby pomohol trojici zanedbaných detí, kombinuje humorné momenty s dojímavými okamihmi. Tento film zosúladil tradičné vianočné hodnoty s moderným prístupom.

5.“S tebou mě baví svět“ (1982)

Slovenská „Vianočná Komedie“ prináša do obrazoviek vianočný príbeh plný humoru a dobrodružstva. Film sleduje príbehy troch rodín, ktoré sa stretávajú v horskom hoteli počas Vianoc. Konflikty a komické situácie, ktoré z toho vyplývajú, pridávajú filmu osobitý šarm.

Česko-slovenské vianočné filmy nám prinášajú nielen zábavu, ale aj spojenie s našou kultúrnou históriou. Tieto tradičné poklady stále žijú v našich srdciach, pretože nám prinášajú nielen vianočnú atmosféru, ale aj pocit príslušnosti a tradície, ktorý nám v sviatočnom období najviac chýba. A tak každý rok sa s radosťou vraciame k týmto filmom, aby sme si znovu užili ich kúzlo a vytvorili si nezabudnuteľné vianočné spomienky.

Ďalšie články

Výber správnej lyžiarskej výbavy. Kombinácia štýlu s funkčnosťou

V dnešnej dobe nie je výber lyžiarskej výbavy len o praktickosti a funkčnosti, ale aj o štýle. V tomto...

Výber podložky na cvičenie – toto je najdôležitejšie

Začínate s cvičením a uvažujete, že by sa vám hodila podložka na cvičenie? Na trhu existuje pestrá ponuka podložiek,...

Vianoce za dverami! Očakávané vianočné filmy, ktoré nám spríjemnia sviatky

Sviatky sú obdobím radosti, lásky a oddychu, a neodmysliteľnou súčasťou tejto atmosféry sú aj vianočné filmy. Každý rok nám...

Slovenská tradičná kuchyňa: Poctivé bryndzové halušky

Slovenská tradičná kuchyňa je plná lahôdok a jedinečných pokrmov, ktoré ospevujú bohatú dedičinu a historický duch tohto národa. Jedným...
spot_img

Ďalšie články

Módne tipy na zimnú obuv pre ženy

Zima je obdobím, kedy sa naša obuv stáva nielen...

Historický vývoj slovenskej hudby. Od ľudových piesní po moderné žánre

Slovenská hudba je bohatá a rozmanitá ako samotná krajina....
spot_img

Súvisiace článkyInformácie a tipy pre teba
Odporúčane pre teba